Konflik i södra Thailand

Publicerad 2014-11-18 10:53:00 i Allmänt,

Thailand

En konflikt I södra Thailand finns ett området som heter pattani. Det är ett gammalt kungadöme som när Thailands gränser drogs delades upp så att delar av det idag ligger i Thailand och andra delar i Malaysia.

Thailand ligger i Asien och Thailand ligger i södra Asien. I Thailand är inte Bergit det är jätte slätt i Thailand. I Thailand är det bra odling det är mycke natur gummi i södra Thailand det är regnskogsklimat. Grann länderna till Thailand är Malaysia och Kambodja och Laos och Burma.

Själva konflikten är att om pattani ska tillhöra malaysia eller Thailand. I pattani. känner en större samhörighet med Malaysia eftersom de i många fall pratar malajiska och är muslimer. Malajiska är ett muslimskt land och dom som bor i pattani vill till höra Malaysia men inte Thailand dom vill att pattani ska till höra Thailand.
Under 2001 började attacker ske i området men de bestod framförallt av bomber som sprängdes under natten på järnvägsstationer så ingen blev skadad.

Thailand har en till konflikt och jag tycker att dom ska konsentreraseig mer på den än konflikten i pattani och låta pattani till höra Malaysia. För att människans i pattani vill till höra Malaysia. Och att dom är muslimer som dom är i Malaysia. Man skulle kunna göra en om röstning. Men man kan också ta in FN medlare i konflikten.

Thailand har varit länge en demokrati men nyligen blev det en stats kupp av militären 2014.

Människorna i det här om rådet är oroliga att det ska bli krig eller nåt och människorna får inte va med så jätte mycke och bestäma som här i Sverige.


Sammanfattning: den här konflikten handlar om att pattani ska till höra Malaysia eller Thailand.
Konflikten är inte så jätte stor men det berör mång människor i pattani. Konflikten var inte så jätte svår att skriva men svårt att hitta saker att skriva. Jag tror att det blir en om röstning och då tror jag att det kommer till höra Malaysia. Och jag vill att det ska bli det så kan dom låta det va sen. Den här konflikten var bättre än konflikten Mali jag hade.//Lime

Kommentarer

Postat av: Lime

Publicerad 2014-11-19 10:24:39

Bra

Postat av: Belal Chokolata

Publicerad 2014-11-19 10:27:12

Jätte bra jobbat! Man förstod bra. Det var intressant. Du gjorde det bra fast du kan skriva en liten rubrik över varje textindelning så att man vet vad det är om.

Postat av: Eken123

Publicerad 2014-11-25 10:24:04

😄good😄

Postat av: Linky

Publicerad 2014-11-25 10:29:57

Bra skrivet lime man förstod mycket😊👉🚘

Postat av: Arwen

Publicerad 2014-12-03 23:21:58

Bra sammanfattning av en konflikt som kanske inte verkar så stor, men som påverkar de inblandade mycket!
Undrar om det blir någon folkomröstning?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela