Konflikten i Georgien

Publicerad 2014-11-18 10:52:00 i Allmänt,

Konflikten i Georgien

Invånarna i både Sydossetien och Abchazien ville frigör sig från Georgien, därför att ända sedan andra världskriget har det pågått en diskriminering av folken i de här områdena. Och det ledde till att Ryssland började stödja dom här två delarna av Georgien och då helt plötsligt så blev det konflikt mellan Rysslnad och Georgien!

Georgien ligger i Europa ganska lång åt syd öst. Det ligger sydöst om Uikraina och norr om Turkiet! Det ligger också söder om Ryssland. Det finns ganska så mycket skog och gräs i Georgien. Det är mycket berg i landet också.

Orsaker:
Den 9:e april 1991 röstade georgienarna att fri göra sig från Sovjetunionen och samtidigt som nationalisten Sviad Gamsakhurdia röstades till president.och samtidigt som dom här två delarna ville frigöra sig så då ville andra grupper också fri göra sig från Georgien! Nu har Georgien röstat fram Giorgi Margvelasjvili. Han röstades fram 5 januari 2008. Och han har en rysk sida!


Följder: Det blir oroligt bland andra länder när Ryssland gör så här.
Ryssland vill ta till baks det som har brutis sig loss från Ryssland!
(t.e.x Uikraina Ryssland bråkar med i dag)

Lösningar: Olika länder har gått in och förskökt att hjälpa grupperna/Georgien men det har bara blivit värre!

Vad jag tycker: jag tycker att Ryssland ska inte gå in och hjälpa dom här två delarna av Georgien. Och så tycker jag att USA skulle gå in i stället och lösa detta! För när Ryssland la sig i så blev de bara värre och när USA brukar lega sig i så brukar der gå bättre.
//Eken123

Kommentarer

Postat av: Kornhab såklart

Publicerad 2014-11-19 10:19:30

Du beskrev vad som hänt väldigt bra och även vilka land som var inblandade.
Jag skulle vilja veta mer om vart landet ligger så att jag får en bättre blick över var konflikten är.

Postat av: Arwen

Publicerad 2014-12-03 23:38:04

Bra analys med orsaker, följder och egna tankar! Här kunde en utförligare jämförelse med Ukraina varit intressant, då det i båda fallen handlar om att Ryssland vill hindra grannrepublikerna från att närma sig Nato och EU.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela