Konflikten i Kashmir

Publicerad 2014-11-19 10:32:36 i Allmänt,

Konflikten i Kashmir


Kashmir ligger på gränsen mellan Indien och Pakistan. Det är ett littet område.


I Kashmir är det mycket berg. Och mycket vatten. Te.x flodar. Det brukar vara varmt i Kashmir. Och i Kashmir finns det mycket guld i bergen.


Men det är två länder som krigar om att bestämma över landet. Och det är Indien och Pakistan. I nästan 70 år har Indien och Pakistan stridit om Kashmir. Även 1965 ledde konflikten till krig utan att nå någon lösning. Kring millennieskiftet var det nära att länderna åter gått i krig med varandra. Och Kashmir har levt i 70-80 år i krig. Kashmir är ett oroligt område för att Pakistan och Indien Har många kärnvapen. Man är orolig att någon av sidorna ska använda sina kärnvapen.


Konflikten uppstod när Indien 1947 delades i två stater. Pakistan och Indien.


FN: Har funnits till stöd med fredsstyrkor i Kashmir sedan år 1949. De övervakar gränsen och ser till att vapenvilan respekteras. Indien och Pakistan är oense om vad FN:s roll i området. FN fanns redan i Kashmir sedan 1949.


Människorna i Kashmir är muslimer. Och kungen var hindu på 1940- talet. Människorna i Kashmir hör till Pakistan för att dom är muslimer. Men kungen i Kashmir hör till Indien för han är hindu. Och i Indien är dom hinduer. Och i Pakistan är muslimer. Och det är en del varför dom krigar om landet.


Följder: Människorna i Kashmir får inte bästemma något. dom lever ett oroligt liv.


Jag tycker att folket i Kashmir ska få bästemma genom att dom får rösta om vem som ska styra över landet. Jag tycker att i Kashmir ska det vara som Sverige med demokrati. FN skulle Kunna gå in och försöka lösa konflikten. 

/Thswag 

Kommentarer

Postat av: Tiiger

Publicerad 2014-11-19 11:12:53

man fick fram mycket fakta om landet.
Man fick reda på vad konflikten handlade om.
Du kunde kanske skriva lite mer "flytligt"

Postat av: Norris01

Publicerad 2014-11-25 10:31:23

Du skriv ju som en solgud, man tror nästan att du är en författare.
Jag tycker att du inte ha nå fel i din text.

Postat av: Arwen

Publicerad 2014-12-03 18:50:22

Bra analys, där du lyfter fram bakomliggande orsaker och följder. Jag håller med dig, jag tycker också att folket i Kashmir skulle få rösta, genomföra en folkomröstning om sin egen framtid!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela