Irak

Publicerad 2014-11-18 10:51:00 i Allmänt,

Irak

Irak ligger i syd västra delarna av Asien. Grann länder är syrien, saudi och Iran . Irak är

ett ganska tort land. Konflikten handlar om att USA kunde bevisa att Irak hade mass förstörande vapen och hade ett samarbete med terrorgruppen al-Qaida.


Det här är en konflikt för att USA tror att Irak är ett hot för omvärlden och att dom hade massförstarande vapen. Under krigets gång fick många människor mista livet faktist flera hundratusentals människor från Irak men också länder runt om kring som Iran och Kuwait. Jag tror att många människor inte ville ha hjälp av sjuk hus så dom dog av förblödning eller infektion. Många hus och bostäder sprängdes bort och många människor blev hemlösa.


För att lösa konflikten skulle man kunna försöka prata och inte kriga USA skulle inte behövt gå in med trupper i Irak istället kunde dom ha pevisat att dom hade massförstarande på andra sätt.


Sammanringen av det här är att USA och Irak har en ganska svår sitvation att lösa men med lite hjälp från FN så skulle de gå att lösa den här konflikten 
 
Petrus ponny

Kommentarer

Postat av: Ior

Publicerad 2014-11-19 10:20:26

jag tycker att hela texten var bra och bra skrivit osv. Det ända jag skulle vilja att du skulle ha skrivit är kanske lite mer om tillexempel varför USA tror att Irak är ett hot.

Men annars var den bra!

Postat av: Cowboy

Publicerad 2014-11-19 21:14:08

Vad tror du att FN kan göra?

Postat av: Arwen

Publicerad 2014-12-03 23:52:31

Vad bra att du fick till en text, trots teknikstrul! Snyggt jobbat!
Jag tycker att det var synd att USA och Storbritannien inte tänkte som du, och använde sig av enbart fredliga medel för att försöka ta reda på om det fanns massförstörelsevapen i landet, eftersom det visade sig att de hade fel! En följd blev i alla fall att diktatorn Saddam Hussein blev avsatt, men landet Irak hamnade i politisk och ekonomisk kris! Det här har ju bland annat bäddat för att IS har kunnat växa sig starka i landet...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela