Konflikt: isis

Publicerad 2014-11-18 11:06:00 i Allmänt,

Inblandade länder: Irak och Syrien

 

Konflikten är i Irak. Isis är en militant sunnimuslimsk grupp som kämpar i Irak och Syrien för att upprätta en islamisk stat, enligt extremt strängt tolkning. Isis hotar alla kristna att döda dom om dom inte blir muslimer. Irak ligger i Asien i dom västra delarna. Irak gränsar till Iran,Syrien,Turkiet,saudi arabia,Kuwait och Jordanien. I Irak är det mycket halvöknen.




Isis vill att alla ska va muslimer. Dom vill göra ett muslimskt rike. Det är en kamp om landet för att isis vill ta över och Irak försöker stoppa dom. Men dom dödar alla som inte lyder dem. Isis tar kontroll över flera städer i Syrien.

FN protesterar mot isis. FN säger att isis gör brott mot mänskliga rättigheterna.

 

Konsekvenser: Många dog eftersom isis dödar dom. Många reser till Irak för att kriga för nån av dom. Många flyr också och det kan drabba länder eftersom det är så många flyktingar. Det blir mycket flyktläger och det kan va svårt att kunna bo i landet.

 

Lösningar: USA har försökt komma och bomba isis men det blir bara mer problem men isis ger inte upp. Det finns ett förslag göra en samlingsregering eller att USA ska bomba dom men då kommer folket tycka synd om dem fast USA borde göra det ändå.



Sammanfattning: Isis är en terrororganisation som sprider skräck i landet. USA vill stoppa dom. Många dör och många flyr. Jag tycker att det här är hemskt för att folk dör och flyr. De behöver hjälp. Men om USA bombar isis så kommer många andra människor dö så det är bättre om de gör en samlingsregering. Isis är hemska dom skriver på nätet hemska grejer och videos på folk som dör. Som dom har dödat.



Belal Chokolata 

Kommentarer

Postat av: Lime

Publicerad 2014-11-19 10:20:44

Det va bra skrivet och man företog men du kunde Järna skriva mer om landet isis. :)

Postat av: Arwen

Publicerad 2014-12-03 22:50:07

Bra sammanfattning av Isis framfart! Bra att du lyfter fram exempel på orsaker, konsekvenser och åtgärder. Du får gärna vidareutveckla dina exempel, genom att ytterligare konkretisera/förklara dem.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela