Tjetjenien

Publicerad 2014-11-18 10:58:00 i Allmänt,

                                                     TJETJENIEN

                    

Konflikten i tjetjenien handlar om tjetjenien och ryssland. Det var ett krig mellan Ryssland och Tjetjenien i Tjetjenien som började 1991 och skulle va i 20 år. I kriget så dog väldigt många människor.


I Tjetjenien så är det ganska mycket odlas jord och öken. Sen finns det lite skog och berg. Tjetjenien gränsar till Georgien.

Tjetjenien ligger ganska centralt i världen. Tjetjenien är inte heller ett jätte stort land. Det är ett ganska litet land.


Orsaken i konflikten är att dom i Tjejenien inte ville tillhöra Ryssland. Men Ryssland protesterade och dom ville att Tjetjenien skulle tillhöra dom. Ryssland startade ett krig mot Tjetjenien. Det blev 2 st krig och de dog över 160000 människor.



Konsekvens. Konsekvensen i kriget är ju att många dör och kriget kan hålla på i flera år, och att andra länder akunde lagt sig i kriget och då kunde fler och fler människor dött.

En lösning är att dom kunde sagt att Tjetjenien inte behövde tillhöra Ryssland före kriget började för då hade inga dött. Det hade varit mycket lättare att gjort de istället för att starta ett krig. Det är också många som blir jätte fattiga och försöker fly från lander och klarar sig inte i ett annat land.



BACKAN

Kommentarer

Postat av: Arwen

Publicerad 2014-12-03 23:09:11

Bra sammanfattning av en konflikt som förs lite i det fördolda! Det kluriga med den här konflikten är väl att den skapar oro därför att den spridit sig till omkringliggande områden och att det är oklart om och när rebellerna slår till igen. Som tur var hände ju inget jätteallvarligt under OS i Sotji i alla fall, även fast de hotat med det.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela